Derfor skal du rydde op i dine relationer!

 

Mor!

Relationen til vores mor er måske den mest indflydelsesrige overhovedet! Jeg har hørt flere internationale terapeuter og opstillere sige, at 80 % af vores problemer har med vores mor at gøre – og i mit eget arbejde kan jeg se, at det passer. For mig selv var det overraskende at opdage at det også gjaldt job og virksomhedsudfordringer. Dog kan vi normalt ikke gennemskue på hvilken måde vores problemer hænger sammen med vores mor, uden den dybere indsigt som en familieopstilling giver. På Rod i relationen- nu vil jeg rydde op! kommer derfor en del mennesker, der ønsker at blive klogere på relationen til deres egen mor (også selvom moderen er død) for få den indre styrke og ro der følger med at få forløst problemet i dybden.

NB! Nu skal det lige siges, at vores mor normalt ikke var specielt dårlig! Tværtimod var hun helt normal og blot selv belastet af sit liv (fx traumer som hun ikke havde fået forløst – hvilket man jo ikke gjorde dengang) og måske endda af selv at have haft en belastet mor med utilstrækkelig adgang til den kærlighed, det nærvær og den bevidsthed, vi som børn har brug for.

Dine børn

Dette er smertepunktet for enhver forældre – jeg ved det! Men det er så vigtigt, at jeg MÅ skrive det – også selvom du måske vil hade mig for det! Men sagen er den, at det vi ikke selv rydder op i, giver vi potentielt videre til vores børn. I mine øjne er dette en af tilværelsens store uretfærdigheder – som vi dog må acceptere og indrette os efter! Ud af ren loyalitet og kærlighed står børn klar at bære forældres og tidligere generationers uløste personlige overbelastninger (traumer). Det har du selv gjort, det har dine forældre gjort, og det vil dine egne børn gøre. Tidligere generationers uforløste overbelastninger sætter sig i børn som problemer. Problemer som de samtidigt har svært ved at se, hvor kommer fra og derfor har svært ved at løse med individuelle teknikker som terapi og coaching. Fordi problemernes rod dybest set ikke er i børnenes eget liv. På Rod i relationen – nu vil jeg rydde op! kommer derfor en del mennesker, der gerne vil give deres børn et bedre afsæt i livet end det de selv fik. De vil tage deres næste udviklingsskridt (forløse et fysisk symptom, et psykisk mønster eller et tilbagevendende problem), fordi de ved, at den bedste terapi de kan give deres børn er at løse deres egne personlige problemer. De har erfaret, at den bedste, hurtigste og dybeste måde at gøre det på, er ved at forløse problemerne i en familieopstilling. Derved sætter du både dig selv og dine børn og fremtidige slægter fri.

Spøgelset fra ekskæresten

Et forhold er ikke bare slut, når du er gået ud af døren for sidste gang! Ikke nødvendigvis i hvert tilfælde. Dårligt afsluttede parforhold (og andre betydningsfulde voksenrelationer fra fortiden) bliver nogen gange hængende i os som psykologiske fænomener, der forstyrrer vores nuværende eller kommende relationer. Ja, de kan ligefrem forhindre os i at få et nyt dejligt og velfungerende forhold. I mit eget liv har jeg erfaret at både min store ungdomskærlighed og et senere forhold til en spansk mand havde sat sig i mig som psykologiske fænomener, der gjorde det utroligt svært at få et nyt parforhold til at fungere. I en opstilling fik jeg ryddet op og banet vejen for, at noget nyt kunne ske på kærlighedsfronten. På Rod i relationen- nu vil jeg rydde op! kommer derfor også mennesker der seriøst vil give deres nuværende eller kommende kærlighedsrelation en chance – ved at rydde op i fortidens spøgelser.

De andre tumper!

Og så er der jo den med de andre tumper! Ja, DEM du ved. Jeg skal være den første til at sige, at jeg gennem mit liv ofte har tænkt grimt om et andet menneske, og at det BESTEMT var hans/hendes skyld, at vores relation ikke fungerede. Jeg skal også være den første til at sige, at det har været en OVERORDENTLIG stor kamel, der nogle gange har skullet sluges, for at vende pegefingeren 180 grader fra at pege på ham, til at pege mod mig selv – og selv tage ansvar for min del af problemet.

For jeg kunne jo ikke se, at jeg havde en andel! Og det er hele problemet. VI KAN IKKE SE VORES ANDEL – det er vores blinde vinkel eller skygge. Men i dag hvor jeg har arbejdet effektiv med personlig udvikling i mere end 15 år, viser ALLE mine erfaringer, at vi ALTID selv har en andel i relationsproblemerne. Og at vi derfor også kan løse dem. Det er lige fra rodet i de professionelle relationer (fx at man er bange for chefen) til dem i den nære familie. Professionel eller privat – det gør ingen forskel. Fjernbetjeningen til de andre og til jeres relation ligger i din hånd, og den går gennem at kigge på jeres relation i en opstilling.

Den blinde vinkel

Problemet er, at vores egen andel i relationsproblemerne normalt ligger godt gemt i vores blinde vinkel (eller skygge) – og derfor kan vi ikke se den (præcis som motorcykellisten på billedet her er på vej ind i bilistens blinde vinkel). Derfor kan vi (år ud og år ind) bilde os selv ind, at det er den anden, der er den komplette tåbe, som har HELE eller i hvert fald en MEGET STOR del af skylden.  Chefen, ekskonen, kæresten, naboen, børnene …<!–[endif]–>

Problemet er bare, at det ikke forløser noget at pege harmdirrende fingre! Det kan vi sådan set fortsætte med i årevis uden at noget nyt sker. Indrømmet det er lidt lækkert at holde sig selv plet- og fejlfri, ved at tillægge den anden hele skylden. Men som sagt, så løser det ikke noget.

Det eneste der løser noget, er at tage skeen i den anden hånd og åbne sig overfor, at man selv eventuelt kunne have en andel (bare en lillebitte en).

På workshoppen Rod i Relationen – nu vil jeg rydde op! kommer derfor også en del mennesker, der vil have dybere indsigt i HVAD DER I VIRKELIGHEDEN foregår i deres problematiske relationer, så de kan forløse problemet og få en god relation. Opstillingernes styrke er, at de er usandsynligt gode til at afdække det, der er i vores personlige blinde vinkel og dermed er i stand til at vise os det, vi ikke selv er i stand til at se. Først når vi kan se det, kan vi gøre noget ved det. Voila!

Vil du med på Rod i relationen – nu vil jeg SIMPELTHEN rydde op! så kig for datoer i kalenderen. Book din plads med det samme – der er kun plads til 6 opstillinger på sådan en dag – og toget skulle nødigt køre uden dig, vel?!

Er du nysgerrig men ikke klar til at arbejde med din egen relation endnu? Så kom med, som repræsentant, på workshoppen og se hvad der sker, for det symbolske beløb af 175 kr. Du er meget velkommen.

 

 

 

Close Menu