Døden som Ressource

I aftes var jeg til et efteruddannelseskursus – ’Encounters with Death’ (møder med døden), en disciplin jeg som coach og terapeut selvfølgeligt skal være i øjenhøjde med – hvor morbidt det end lyder i andres øre.

Undervejs slog det mig, hvilken enorm ressource døden kan være for dig og mig i vores forsøg på at leve vores liv godt. Både på jobbet og i privatlivet – og i balancen imellem dem. I vores forsøg på at bruge den tid vi har, godt. Prioritere vores liv. Disponere det. Vælge, hvad vi skal bruge vores dyrebare år, dage, timer og øjeblikke til.

Måske virker det ikke, som du har de store valgmuligheder i din hektiske hverdag hvor både job, familie, have, bestyrelsesposter, fitnesscenter, tv-avis etc. hiver i dig fra alle sider og beslaglægger din tid 24-7.

Men, måske har du alligevel?!

Det er da en tanke værd.

Skal vi lege lidt med det?

Det finurlige er, at hvis vi leger lidt med tanken om at dø, FØR vi rent faktisk gør det, så skærper det vores evne til at LEVE. Til at vælge og prioritere meningsfuldt. Det muliggør at vi rent faktisk FÅR et godt liv, som vi kan se tilbage på med tilfredshed.

Vi du være med til at lege?

Nu?

Leg:

  • Find et roligt sted og sæt dig ned.
  • Forestil dig, at du ved, at du skal dø om et år.
  • Hvad vil du bruge det år på? Hvilke uafsluttede sager, har du, som du vil bruge noget af dine sidste 365 dage på?
  • Mærk, hvad der virkeligt er vigtigt for dig, og skriv det ned.

 Så mangler du bare at tage action på det!

 

Ja, det var det. En lille leg med døden som ressource.

Vil du udforske dit hjertes kald (uden at glemme din overlevelse), så se også Mosaics sommerkursus Moving Ahead in Life.

Close Menu