Hvad har geniet STEVE JOBS (Apple Inc) med NLP at gøre?

  • Undrer du dig nogle gange over, hvad der skaber succes i livet?
  • Har du tænkt på, hvorfor nogle mennesker tilsyneladende har større succes end gennemsnittet?
  • Er du klar over, at man ligefrem taler om ’mennesker der slæber et spor af succes efter sig’?

(SUCCES skal ikke nødvendigvis forstås som ydre succes i form af fx mange penge og høj position –  men den slags succes er blot nemmere for andre at få øje på! Succes er et liv med det indhold, du ønsker dig – og en livsstil, der gør dig glad. Det KAN være mange penge og ydre succes – men faktisk kan det også være det modsatte. Det er helt individuelt.)

Måske har du tænkt over, om det er helt tilfældigt, hvem der har succes? Eller om det er nedarvet? Eller måske socialt betinget?

Er det nødvendigt at være vokset op i dyb harmoni for at få succes – eller er succes simpelthen noget, man kan tillære sig?

Hvis du synes, at det lyder forfriskende at tænke på succes, som noget man kan lære …. så læs endeligt videre.

NLP bygger på netop den tankegang – SUCCES kan læres! I NLP stiller vi spørgsmålet ’Hvad er forskellen, der gør forskellen, imellem det jævnt gode og det sublime? Mellem ok-succes og den virkeligt store succes og glæde i livet?

Æblemanden Steve Jobs er et menneske, der overrasker! Han er i sandhed en mand, der stikker ud af mængden – og det gør ham interessant for ’os med NLP-hatten’ på. For vi ELSKER at studere de ekstraordinært dygtige – dem, der stikker ud.

Ikke for sjov! Men for at lære af dem.

Steve Jobs er nemlig hjernen bag de revolutionerende æbleprodukter: Mac computeren, IPad, IPod, IPhone, ICloud etc. Manden, der tænkte så meget ud af boksen, at soft- og hardware for første gang blev integreret på en så udsøgt lækker og brugervenlig måde, at det skabte en verdensomspændende fanskare.

Han er også manden, der kunne markedsføre nye produkter så bevidst, at folk over hele verden PÅ FORHÅND sukkede efter hver eneste nye produkt, han havde tænkt sig at levere.

Men han er også manden, der havde har en ekstraordinær belastet baggrund.

Som lille blev han bortadopteret. Adoption er ofte en belastning, fordi det i mange tilfælde giver et usikkert afsæt i livet med dybe følelser af svigt og afvisning. Desuden fik Steve Jobs kun ½ års universitetsuddannelse – måske heller ikke det, man ville forvente af et internationalt computer- og markedsføringsgeni?

Men hvad var det så, der satte ham i stand til at gøre det, han gjorde?

Ja, for mig at se, er det mindst 3 ting:

  1. Da han var 4-5 år gammel spurgte hans legekammerat hvorfor hans mor og far ikke ville have ham (han jo var bortadopteret). Steve brød sammen og løb hulkende ind til sin ’mor’, som så på ham og sagde:’ Det er helt forkert! Vi har særligt udvalgt dig blandt mange børn. Du er noget helt særligt. Du er udvalgt!’. Steve fik altså meget tidlig installeret den grundlæggende overbevisning, at han var noget ganske særligt. Ikke fravalgt – men udvalgt! Det moderen gjorde var at benytte en simpel NLP teknik, en såkaldt ’reframing’. Dermed skabte hun en støttende overbevisning, der hjalp Steve resten af livet.
  2. Som barn skulle Steve hjælpe sin far med at male hegnet. Faren viste ham, hvordan ikke blot den ene side skulle være fin (den som andre mennesker kunne se). Også den side, som ingen andre kunne se, skulle være helt i orden. I en meget tidlig aldre lærte han altid at stræbe efter det sublime – det perfekte. Dette er den grundlæggende tankegang i NLP.
  3. Da han droppede ud af universitetet efter ½ år, tog han på en lang rejse til Indien. Her mødte han buddhismen og lærte sig nogle af dens grundlæggende budskaber (fx genialiteten i enkelheden). Dem tog han med sig hjem og brugte i sit arbejde – og i sit design. Vidste du at mange store internationale erhvervsledere lader sig inspirere af de spirituelle mestre – og omvendt? At mange præster lader sig inspirere af store erhvervsledere? At forskellen er mindre end det umiddelbart lyder? I NLP skelner vi ikke – vi bruger alt det, der virker, uanset hvor det stammer fra. Praktisk, pragmatisk, fordomsfrit – og dybt effektivt!

Som Enneagramtype 4 kommer jeg fra et sted, hvor jeg nærmest dyrkede Steves modsætning – jeg var anderledes, men på den ufede måde! Jeg dyrkede manglerne, dyrkede ulykken og kørte i loop mellem dårlige følelser og ustøttende tanker uden nogensinde at skride til aktiv målrettet og selvstøttende handling. Ak ja, utroligt, men sandt. Jeg kunne ikke selv se det – altså ikke før, jeg netop kunne se det!!

Måske har du det også sådan? Eller lidt i den retning? Ind imellem? Hvilken historie fortæller du fx om dig selv? Er du også særligt udvalgt, sådan som Steve eller …?

Behøver jeg at sige, at mødet med NLP var en sand revolution for mig? At det har været en afgørende årsag til, at jeg nu på 10. år er selvstændig – i tider med både medvind og krise?

Leger du med tanken om, hvordan det ville føles at ’opgradere din egen mentale software’? At udskifte de begrænsende tanker om dig selv med nogle nye og meget mere støttende? Altså støttende helt ind i sjælen? Og ned i storetåen?

Tænker du mon på, hvad det ville sætte DIG i stand til?

Har du lyst til at forkæle dig selv med noget, du VIRKELIGT kan bruge til noget? Med uddannelse for livet? Med uddannelsen til livet?

Så vil jeg invitere dig med. Du har 3 muligheder – vælg én eller flere af dem:

  1. Tilmeld dig som minimum nyhedsbrevet og få ganske gratis NLP tips, tricks og støttende tanker direkte i din inboks. Tilmeld dig her
  2. Kom med på 4 dages NLP-boost kurset, Change Fitness Light, der styrker dig, din kommunikation og relation til andre mennesker.
  3. Deltag på NLP uddannelsen, som starter her til marts 2013. Den varer et helt og dejligt år. Tilmeldingen er startet – kun 10 pladser.

Kom med og find din EGEN INDRE ÆBLEMAND – eller dame!

 

Close Menu