I ethvert problem er der et udviklingspotentiale

I ethvert problem og i enhver krise, er der et udviklingspotentiale. Eller, sagt med andre ord, når udviklingen er foretaget, er problemet opløst og systemet er landet et bedre og mere udviklet sted. Det gælder på personligt plan, på familieplan, på virksomhedsplan, på samfundsplan, på produktplan … ja overalt.

Måske husker du for nogle år siden, hvordan virksomheden Lego havde problemer? Men så udviklede den sig, og i dag står den virkeligt stærkt. Eller efter 2. verdenskrig hvor Tyskland var helt i knæ, men så udviklede landet sig, og se hvor det står i dag!
Det samme gælder på det personlige plan. Det vil alle, der har arbejdet deres personlige udvikling, kunne skrive under på. Men nogen gange skal vi lige mindes om det igen!
 Så,
  • om det er udfordringer i jobsituationen indeholder det et udviklingspotentiale.
  • Om det er problemer i parforholdet, så indeholder det et udviklingspotentiale, eller
  • om det er helbredsmæssige problemer, ja så indeholder de også et udviklingspotentiale.
Det er et potentiale, som vi kan få fat i ved at udvikle os. Udvikle os, til vi matcher situationerne. Når vi har gjort det, er problemet forsvundet. Smuldret væk.
Så livskriser eller problemer er døre ind til et udviklingsrum – hvis vi vil.

Din store fælde

Men til forskel fra virksomheder, samfund eller lande, så er der på det personlige plan en særlig FÆLDE, har jeg lagt mærke til. En fælde som vi gang på gang går i, og som  vedligeholder problemet og fastholder os i frustrationen eller smerte. Nogengange i årevis – andre gange resten af livet.
Fælden drejer sig om vores opfattelse. På det personlige plan, kan vi nemlig meget let komme til at opfatte det som den andens, de andres, jobbets, chefens, vores forældres, lægernes, samfundets, samfundsudviklingens skyld, at vi er i netop den situation, vi er i.
Og hvad sker der så?
Ja, så bliver vi handlingslammede, magtesløse og afventende. For at holde det ud, bliver vi måske endda brokkende,  måske klynkende – højlydt eller diskret.
Men du har ret, det er sandsynligt at andre eller andet  har andel i problemet. Det er også sandt, at det er hårdt at være i situationen, og det har jeg virkelig medfølelse med. Og netop fordi jeg har det, skriver jeg det, jeg nu gør. Det løser nemlig ikke  problemet ensidigt at stirre på de dele. (Tro mig jeg HAR prøvet)
For, hvad nu hvis Lego havde sagt, at det var samfundudviklingens eller de kinesiske konkurrenternes skyld, at de havde røde tal? Eller hvis tyskerne havde resigneret og sagt, at det var amerikanernes skyld? Well, det har de måske følt og sagt i en periode – men derefter og til syvende og sidst, sker der først noget, når vi griber i egen barm, ser på os selv og tager ansvar for det, vi selv kan ændre. Når vi kommer ud af offerfølelsen, ud af selvretfærdigheden og ind i ansvaret for egen andel og udvikling.
(Og er Lego ikke blevet SÅ meget federe i dag? Efter de har gennemgået den store udvikling? Jeg mener Lego filmene og Lego Elves produkterne … sikke fantasifulde nyskabelser!)

Vores blinde vinkel

Det kan dog være svært SELV at se, hvad det er for et gyldent udviklingsskridt, der vil gøre forskellen og få os ud af problemerne, krisen, miseren – eller hvilken række af udviklingsskridt der kræves. Løsningen ligger i sagens natur i vores blinde vinkel, for som Einstein måtte konstatere:
Et problem kan ikke løses på det plan det er skabt.
Og da vi selv er en del af problemet, kan vi typisk ikke se løsningen. (Kunne vi det, havde vi jo allerede gjort det, og så var der ikke noget problem)
Det gælder dig – det gælder mig.
Så, det kræver som regel at vi opsøger en coach, en terapeut eller anden form for ‘indsigts- og forandringsperson’, som har de teknikker, der kan vise os, hvor skoen trykker.

Hvad kan DU da gøre?

Så, det eneste DU skal, er, at beslutte dig for, om du vil udvikle dig til du matcher situationen. Derefter skal du tage kontakt til en, der kan hjælpe dig med at lære det, du skal lære for at komme  ind i udvikling og ud af den fastlåste situation.
Andet skal du såmænd ikke.

Den store udfordring – de fysiske symptomer

Det er min erfaring at den helt store udfordring ift. at tro på at vi kan udvikle os ud af problemerne, er helbredet, de fysiske symptomer og det vi typisk kalder sygdomme. Mange mennesker finder det helt umuligt at tro på at disse problemer også peger på udviklingsområder i os selv. Ja nogle finder det endda provokerende og bliver vrede, når jeg foreslår at se på dem som potentielle udviklingsområder.

Det skyldes flere ting ..

Der er en udbredt overbevisning i vores samfund om at krop intet har med psykologisk, sjælelig eller følelsesmæssig tilstand at gøre. At krop er adskilt fra psyke og følelsesliv. Den opfattelse deler jeg ikke – på baggrund af min erfaring, som du kan læse mere om herunder.
Vi kan også let føle, at vi skal påtage os skylden for sygdommen, hvis vi ‘køber’ den virkelighedsopfattelse. At sygdommen derved bliver vores egen skyld. Men det er slet ikke det, jeg mener (læs igen mere nedenunder)
Og endelig kan overhovedet ikke se hvordan vores gigt, vores stress, vores depression, vores migræne, vores ondt i ryggen, vores uforklarlige barnløshed eller vores sklerose,  har noget med et potentielt udviklingsskridt at gøre. Og derfor er det svært at tro på.
Men husk lige på, at ingen af os kan gennemskue hvordan disse ting hænger sammen uden hjælp – derfor har vi brug for hjælp til at se det.  Vi må opsøge en, der kan guide os ind i den viden.

Den grundløse skyldfølelse

Jeg ser det IKKE som din skyld, at du er syg eller har et andet symptom eller problem! Derimod ser jeg det, som et drama, der udspiller sig i dig. Et drama, som kan have rødder i din slægt, i din personlighed eller i din egen historie (det er DET vi finder ud af sammen, hvis du vil).
Men det  afgørende er, at kun DU kan tage initiativet og få det løst. Det er altså IKKE din skyld – men det er dit ansvar. Der er stor forskel. Så, hvis det skal løses, må DU samle handsken op, og sætte dig i situationer, der kan bringe dig indsigt, forløsning og løsning. Udvikling med andre ord.
Jeg er her, for at hjælpe dig med det. I individuelle sessioner, i Livsboost udviklingsklubben med opstillinger (famililieopstillinger) eller på NLP uddannelsen.

Uforklarlig Barnløshed – symptomet, sygdommen, diagnosen

På det seneste, er jeg blevet opsøgt af mange kvinder og par med diagnosen ‘uforklarligt barnløse’. Det er mennesker som er sunde og raske jf lægernes undersøgelser, men som alligevel ikke bliver gravide trods et regelmæssigt sexliv over minimum et år. Når de kommer til mig, er det fordi jeg kan hjælpe dem med at se hvilket udviklingsskridt, der hører til at blive gravide. Og fordi jeg kan hjælpe dem med at tage de skridt. Og det virker.
Alle de par jeg har haft i behandling her i efteråret, er blevet gravide på under 5 sessioner. Og det er helt uden brug af hormoner, reagensglas, IUI, IVF, ISCI og hvad det nu ellers hedder i fertilitetsbranchen. Det er sket ved rent og skært erkendelses, følelses- og udviklingsarbejde med de forandrings- og selvindsigts teknikker, jeg bruger.
Det er med andre ord fuldstændigt pille, operations- og hormonfrit. Til gengæld er det yderst livsboostende og har afsmittende positiv effekt på andre livsområder også!

Og dig, er du klar?

Så, er du klar til at træde ind på din udviklingsvej, kan jeg også hjælpe dig. Det er et valg, det skal du vide. Ikke alle er klar. Nogle foretrækker at hænge lidt længere i problemet. Lide lidt mere. Prøve endnu engang med noget af det, der allerede ER prøvet. Men er DU klar, har jeg plads i min kalender til individuelle sessioner på Frederiksberg og til skype sessioner over hele landet. Lige nu har jeg velkomsttilbud – første session for alle nye til kun 600 kr. Det e næsten 40% rabat, og det gælder indtil d. 7/3 kl 12.
 

Livsboost lørdagsklubben

Foretrækker du at udvikle dig på et inspirerende hold, ja så  er det så heldigt, at jeg netop er ved at starte et nyt frisk hold af Livsboost lørdagsklubben, hvor problemer  forandres til livsboostende udviklingsskridt ved hjælp af opstillinger (familieopstillinger). Der er endnu 2 ledige pladser, og vi starter her d. 4/3. Skal en af disse sidste pladser være dine?
Læs mere her
Ring til mig, hvis du er i tvivl. Så finder vi ud af noget.
Det er let: 50508280
Du er velkommen som gæst, hvis du blot er nysgerrig.
God dag!
Lene
Close Menu