Jeg tror på biokemi – hvad tror du på?

Jeg tror på biokemi – hvad tror du på?

Jeg plejer at sige, at jeg ikke tror på noget – ud over det, jeg selv har oplevet. Og så er det jo ikke tro længere – men i min verden er det viden. Og så plejer jeg at tilføje; men at jeg da er er åben – som en ægte forsker. Åben for at tingene kunne hænge sammen på andre måder end vi – og især jeg – hidtil har vidst og troet på.
Men de sidste par dage har jeg opdaget, at det ikke passer – jeg tror nemlig på noget.
Jeg tror på biokemi!
Ja, det er sandt! Dybt nede i mine grundoverbevisninger sker der noget ret utroligt i mig, når jeg ser en biokemisk formel, får en biokemisk forklaring eller ser en forstørrelse i et kraftigt mikroskop.
Så kan jeg tage tingene alvorligt på en helt ny måde. Måske skyldes det min oprindelige biokemiske træning som cand brom, hvor jeg rent faktisk elskede biokemi.

Og dig?

Men det interessante for dig er nok ikke mig og min tro. Men hvad med dig? Hvad tror du på, helt dybest nede?  Er det bestemte mennesker, dine egne oplevelser, nogle fagbøger eller andet?
Og er du åben for at der kunne være en større sandhed, som du endnu ikke har mødt?

Hvorfor er det dog så interessant?

Jo, når du ved hvad du tror på, så kan du bedre hjælpe dig selv til at skabe de forandringer, du ønsker i dit liv.
Ja det er rigtigt!
Et eksempel fra min egen boldgade; Jeg har nogle dårlige vaner – som jeg nok skulle ændre på. Men jeg har ikke rigtigt følt mig motiveret – eller haft overskud på det seneste. For eksempel har jeg længe hørt om, at det er en dårlig idé år ud og år ind at blive ved med at spise en masse  glutenholdige og mælkebaserede madvarer.  I mit hoved er det hurtigt blevet til en paktisk og socialt set meget besværlig ting at gennemføre. Fordi jeg lige netop godt kan lide både godt brød, latte og ost, glider der en del af den slags indenbords. Og jeg har ikke kunnet se alternativer.
Så jeg har ikke rigtigt taget det til mig – ikke taget aktion på det. Men her i weekenden deltog jeg på et yderst velfunderet ernæringskursus (for at opdatere min cand brom ernæringsviden), og der gennemgik vi den biokemiske og biologiske baggrund for at lave den forandring i sit liv. Det gjorde indtryk på mig på en helt ny måde, og jeg mærker hvordan jeg nu er meget mere motiveret til at begynde de små skridt i den rigtige retning. Og allerede nu er i gang.

Tro flytter bjerge – fra en naturfaglig vinkel

Man siger at tro flytter bjerge, og nogle af tidens største amerikanske naturvidenskabelige forskere fx Bruce Lipton og Candace Pert understreger igen og igen, at det er sandt.  Og de giver den biologisk forklaring, som jeg ikke skal komme ind på her.
Det vi tror på, er afgørende i forhold til den sandhed, vi hele tiden og hver for sig, går og skaber os inde i vores hoved.
Måske kender du historien om de sydamerikanske indianere, der på Columbus tid stod og så ud over havet, men ikke kunne se Columbus’ skibe nærme sig i horisonten. Fordi de aldrig havde set sådan nogle skibe før! Skibene skulle ret tæt på før indianerne kunne se dem – og derfor havde de ikke tid til at forberede sig.
Der skal ret meget til, før vi ser mere end det, vi forventer – typisk kigger vi nemlig slet ikke efter mere end blot det.  Men derfor eksisterer det jo stadigvæk – vi kan bare ikke se det.
Endnu.
Og derfor kan vi ikke få glæde af det.
Så, stor var min glæde, da jeg opdagede at den naturfaglige forsker, farmaceut Ph d. Cancace Pert havde skrevet bogen Molecules of Emotions.  Wouw, her var ikke bare en bog om følelsernes intelligens, som også er spændende – men en bog om selveste følelsernes molekyler! Min indre biokemiker jublede!! Det jeg oplever i mit arbejde var nu beskrevet – endda forskningsmæssigt underbygget!
For pludseligt blev alt det jeg ser i mine terapeutiske sessioner, på NLP uddannelsen og i Boost lørdagsklubben (med systemiske og familieopstillinger) meningsfuldt på en biokemisk måde også. Den store oplevelse af lettelse, lethed og bedre helbred, som mine klienter og kursister oplever, når en følelsesmæssig heling har fundet sted, er nu forklaret naturvidenskabeligt.  Alle mine oplevelser af at kunne helbrede sygomme og andre uforklarlige belastende tilstande som ikke kan få diagnoser, ved hjælp af de psykosomatiske sammenhænge, er ved at blive forklaret biokemisk.
Se, det  er dejligt!
Det skal lige siges at Candace Pert er cancer forsker med speciale i neuropeptider.  Hun har knækket cancerens psykosomatiske kode; følelsernes molekyler påvirker kræftcellerne udvikling gennem helt almindelige biokemiske processer. Intet hokus pokus. Ingen tro på nogen som helst – kun ren og skær biokemi.
Men det er vist også en tro! 🙂
Eller kort fortalt; følelsesforløsende terapi og fx opstillingsarbejde virker på helbredet – og modvirker sygdomme – fordi der i det arbejde foregår dybdegående følelsesmæssigt helingsarbejde og biokemiske processer, der støtter kroppens egen selvhelbredende evne.
Det hele er biokemi!
 … det er i hvert tilfælde én vinkel på det.

Og forresten, jeg tror på mere end det …

Jeg tror på biokemi med ydmyghed (som modsætning til arrogance). Jeg tror ikke på, at vi har kortlagt alle de biokemiske processer, der foregår i et menneske – og derfor kan vi ikke gennemskue alle sideeffekterne af at efterligne naturens stoffer og give dem enkeltvist og i kunstig form til mennesker.  For mig er det langt mere oplagt at styrke kroppens egen selvhelbredende evne bl.a. gennem tro og bearbejdelse af de chosk og traumer, vi har været igennem og som har bundet energi og følelser i vores krop; følelsesforløsende arbejde.
God dag til dig!
Lene
Den naturfaglige psykoterapeut mpf
PS. Serotonin er forbundet med følelsen af lykke. Her er det in action som neurotransmitter
Close Menu