Nervøs og angst 12-årig kommer sig på en uge

Hej Lene. Efter sessionen med dig sidste uge, har Niels haft en god uge hvor han er kommet afsted til matematik – så det er bare så skønt! Vh Katrine

mor-drengKatrine henvendte sig til mig, fordi hendes søn Niels på 12 år ikke ville i skole de dage, hvor han havde matematik. Problemet havde stået på længe. Han græd, var nervøs og ville blive hjemme. Det påvirkede hele familien.

Katrine selv havde valget mellem at presse sit barn i skole (stik imod sine instinkter ) eller blive hjemme fra job. Alle var frustrerede og mere eller mindre desperate. De følte, at de havde prøvet alt; snakket med Niels, snakket med matematiklæreren og fået aftale med fritagelse fra særligt belastende situationer og med ekstra frihedsgrader. Men han var stadigvæk bange og ville ikke afsted.

Katrine bestilte derfor en tid til Niels hos mig.

Nu kan nervøsitet og angst være en mere eller mindre omfattende del af personligheden. Så det kan i sagens natur være mere eller mindre omfattende at helbrede. Men børn er ofte ret direkte, hvorfor behandling kan gå rimeligt hurtigt. Især hvis vi arbejder med NLP-metoder, historiefortælling og ‘sindets byggeklodser’ (indre billeder, fornemmelser mm.) i guidninger eller hypnose. Til gengæld er det ofte nødvendigt at inddrage forældrene i løsningen, da I er de vigtigste mennesker i barnets liv og kan træffe valg på barnets vegne.

Min strategi er altid at starte med de hurtigste og mest enkle NLP- og hypnosemetoder, hvilket i mange tilfælde betyder, at løsningen kommer efter bare en enkelt eller få sessioner. Især når det handler om nervøsitet og angst hos børn og unge, der endnu ikke har opbygget identitet omkring problemet.

Ofte er folk selv meget overraskede – det kan nemlig være svært at forstå, at noget, der er et stort problem og svært at løse for én selv, kan have en hurtig og enkel løsning hos en professionel. Som regel tror vi, at det skal være svært, hårdt, dyrt og tage lang tid at løse noget, der har været et stort problem for os.

Men sådan behøver det altså ikke at være.

For at det kan gå hurtigt, kræver det at, tilladelsen til at det går hurtigt er tilstede i personen, der har lidelsen. Så det er noget af det første jeg tjekker i mit indledende interview. Som regel kræver det også, at der ikke er alt for positive sideeffekter af at være syg.

Jeg lagde hurtigt mærke til, at unge Niels er en fornuftig og lige ud ad landevejen dreng, der havde et helt igennem oprigtigt ønske om at løse problemet. Ingen skjulte dagsordener. Ingen negative sideeffekter af at blive rask. Ingen identitet hængt op på problemet. Desuden havde han opbakning af sine forældre.

Dette var noget af grunden til, at det gik hurtigt – og at det var let.

Havde det ikke været sådan fat, havde jeg nok skullet bruge flere sessioner til at behandle de enkelte dele. Havde mor og far været en del af problemet, kunne det også have været, at jeg skulle snakke med dem. Forældre bærer ofte en stor del af løsningen, når det kommer til børn.

En uges tid efter vores samtale skrev Katrine ovenstående besked til mig på Mosaics Facebookside. De havde nået deres ønske for Niels, nemlig at han kom afsted om morgenen og kunne deltage. Han var helbredt.

NB Navne og billede i indlægget er ændret pga. fortrolighed.

Værktøjerne

De værktøjer jeg brugte i behandlingen af Niels, er alle sammen værktøjer, der indgår på Mosaics HNLP/NLP-uddannelse. Alle kan deltage og alle kan lære dem. I uddannelsesmaterialet er der konkrete køreplaner for, hvordan man gør. Er du interesseret, så læs mere om uddannelsen her

Lider du selv af angst/nervøsitet, er du også velkommen til at kontakte mig for individuelle sessioner.

Har du et barn, der lider af ondt i maven, angst eller nervøsitet, kan du læse mere om terapi og coaching til børn her 

Close Menu