Jul, parforholdsbøvl og kærlighed

Jul, parforholdsbøvl og kærlighed

Jul, parforholdsbøvl og kærlighed

Julen kan være en udfordrende tid, når vi er så intenst sammen med vores nære, som vi ofte er. Alkohol på bordet, ting kommer op til overfladen og personlighedsmønstrene træder i kraft. Det er bestemt ikke altid smukt!

Med julens oplevelser frisk i errinding og årsskiftets lyst til at reflektere over livet og gøre status, bliver januar en højsæson for start i parterapi og individuelle sessioner, der har fokus på parforholdet.

Allerede nu har jeg da også haft en del samtaler, der drejer sig om netop dette, og jeg kan se, at noget af det, der forvirrer mange er kærligheden og dens rolle.

“Det er da underligt at vi skændes så meget – vi elsker jo hinanden”,
“Jeg har ikke lyst til at gå fra ham, men jeg bliver bare så frustreret over at han ikke vil bruge mere tid sammen med mig …”
  er nogle af de udtalelser jeg har hørt.

Jeg selv har gennemgået en rejse igennem kærlighedens domæne hen over årene og faciliteret utroligt mange familieopstillinger, som har givet mig dybere indsigt i emnet. Jeg har derfor et par erkendelser, som jeg gerne vil dele her:

  1. Kærligheden er noget af det mest misforståede der findes.
  2. Det er personlighederne der støder sammen, så lad vær at snakke om kærlighed. Snak hellere om jeres personligheder (og hent fx hjælp i Enneagrammet).
  3. Bliv lavpraktiske og find ud af hvilke ‘personlige beviser på at I er elskede’, I hver især har
  4. Vid at for de fleste mennesker kan relationerne først for alvor nydes, når de mest belastende gamle sår, misforståelser, forviklinger og issues er helede. Så gør det!
  5. Vid at forelskelse intet har med kærlighed at gøre, og at vi alt for ofte  idealiserer den helt urimeligt. Kærligheden er den vigtige.
  6. Vid at kærlighedsfølelsen er en naturlig tilstand, der bor i dig, og som du kan være i mere eller mindre kontakt med. Din kæreste kan hjælpe kontakten på vej, men han/hun er ikke altafgørende for at du kan mærke den. Kærligeden kan derfor ikke mistes. Med lidt træning, kan du lære at være i kontakt med den og mærke den, når du vil.
  7. Kærlighed uden selvkærlighed er en illusion

Er tiden inde til at tage fat, og få gjort noget ved det?
Er det nu der skal andre boller på suppen?

Og vil du godt fra start, her i 2019?

Så er der både mulighed for at arbejde individuelt, som par eller gøre det på de korte relationskurser med familieopstillinger, jeg afholder fx her i januar d 11-12. Læs mere her

Close Menu