Parterapi uden mand – det kloge valg

Parterapi uden mand – det kloge valg

En del mænd har – uanset hvor bøvlet, stagneret, ligegyldig eller fuld af skænderier parforholdet er gået hen og blevet – stor modstand på at få hjælp til relationen. De vil simpelthen ikke i parterapi. Og det kan der være flere grunde til.

Hvad gør hun så? Kvinden der ikke vil eller kan leve under de givne forhold. Som er ked af det, men heller ikke vil gå uden at have gjort, hvad hun kunne for at løse tingene.

Når parterapi ikke dur

Ja, det kan så godt være, at du efter lang tids tovtrækkeri kan få ham overtalt til at komme med til en parterapeut. Men sandsynligheden for, at han kun vil med denne ene gang er stor. Han er nemlig ikke rigtig motiveret.

Risikoen for at I ikke får noget særligt udbytte er lige så stor, for terapeutiske resultater kræver motivation – og den har din mand ikke. Så det kan nemt ende med at være spild af både penge og god energi.

Så enten skal din mand motiveres – og husk at være motiveret er en følelse der kan mærkes, når den er der – eller også må du gribe det an fra en helt anden vinkel, og fx starte med hende, der rent faktisk ER motiveret.

Ja nemlig; hende den smukke i spejlet! Du ved, hende den vigtige! Så kan det være at han følger med senere – selvom der er gode chancer for, at det slet ikke bliver nødvendigt.

For du står nemlig selv med nøglen til løsningen i hånden.

Parterapi uden mand

Indrømmet, den overskrift virker lidt selvmodsigende. Men hvis jeg nu siger, at I kun kan have et problem mellem jer, hvis I begge sidder fast i et udviklingsområde/indre blokering hver især, så giver det nok mere mening.

Hvis det fx kun er den ene af jer, der har mødt et udviklingsområde/fastlåsthed, vil den anden være i stand til at gå fleksibelt uden om, og så vil problemet mellem jer slet ikke være der.

Det betyder, at du kan bryde den fastlåste situation ved at du tager dine egne udviklingsskridt. Når du forandrer dig, må han også forandre sig – som reaktion.

Det kan også godt være, at du skal slippe nogle tanker, om at det er uretfærdigt at det kun er dig, der skal gøre det. Men det er helt forkert at se det på den måde. Det er en ære og en luksus at være den, der får terapiens gaver. I har sikkert også arbejdsfordeling på andre områder – det kan I så også få her. Du gør det for jer – og for dig.

Når du i første omgang fokuserer på dig selv, gør du i virkeligheden tingene meget enklere og lettere – både helt konkret og i metaforisk forstand kan det være super svært at finde et tidspunkt, hvor I begge kan mødes med en terapeut.

Men hvad siger manden da til det?

Jo, han vil da være vældig tilfreds! Han synes jo alligevel at det er dig, der har problemet. Så for ham vil det være helt naturligt, at det er dig, der tager fat. Sådan er vi mennesker jo – vi ser pinden i den andens øje, men ikke bjælken i vores eget. 

I’m starting with the woman in the mirror
I’m asking her to change her ways
And no message could have been any clearer
If you wanna make the world a better place
Take a look at yourself and then make a change

-Michael Jackson (med justeringer)

Er du klar?

Hvis du er, så kontakt mig for en indledende session. Efter den, kan vi se på hvilke metoder, der passer til dig. Jeg har blandt andet mine korte relations-opstillingskurser, som du kan læse mere om her. men vi kan også arbejde videre med det bare dig og mig.

Jeg glæder mig til at se dig!

Close Menu