Parterapi uden Partner – en anden vej
Parforholdsbøvl løses uden partneren behøver at deltage.

Parterapi uden Partner – en anden vej

Gode relationer er vigtige for vores trivsel. Især de nære. Men ikke alle parforholdsrelationer er helt gode – ofte er der udfordringer. Det betyder noget. Dræner os for energi. Griber ind i vores selvværd, selvtillid og selvrespekt – og kan have betydning for vores identitetsoplevelse som mand eller kvinde. Det griber ind i os på så dybe planer at det påvirker resten af vores liv også.

Udfordringerne handler ofte om områder hvor vi vil noget forskelligt, lægger vægt på noget forskelligt og har uopfyldte ønsker til vores partner.

Hvad gør vi ved det?

Jo, vi kan jo forhandle os frem – hvis du får A, så får jeg B. Men er det tilfredsstillende?

Vi kan også undertrykke vores behov og ønsker og gå på kompromis. Måske fungerer det en periode men ofte ender vi med at samarbejder over evne. Det skaber frustration og oparbejder en pulje af stress eller kropslige symptomer fx muskelspændinger, hovedpine, rygsmerter eller ondt andre steder. Eller det kan slet og ret sætte sig i manglende sexlyst.

Det kan også være at vi gør det modsatte; flygter fra parforholdet og tilbringer så meget tid som muligt på job eller med fritidsinteresser – eller får overdreven sexlyst for at kompensere for det manglende nærvær.

Intet af det er tilfredsstillende hvis dit parforhold skal være mere end et praktisk bofællesskab.

Men ikke alle har lyst til parterapi på traditionel vis – hvor begge parter møder op hos parterapeuten. Især føler mange mænd modstand mod den slags. Og de kan heller ikke se relevansen, da det fra deres perspektiv ser ud som om, det er dig, der er problemet. Dig der har problemet.

Har du udfordringer i forhold til din ex partner, kan det i sagens natur være endnu sværre at få vedkommende til at prioritere tid og penge til en parterapeut eller konfliktmægler, da det jo ser ud som om der et overstået kapitel i livet. Men det er det bare ikke; ex-en følger med ind i det nye og skaber bøvl, hvis vi ikke får sat tingene på plads.

Derfor giver jeg dig her en 3. mulighed;

nemlig at arbejde med din relation uden din partner eller ex partner er tilstede.

Er det effektivt?

Ja det er dybt effektivt. Men ikke kun er det effektivt; det er også både holdbart og bæredygtigt. Du får nemlig udviklingsgaverne direkte til dig selv. Og når du udvikler dig påvirker det dine relationer hele vejen rundt – både dem til denne partner men også dem til alle andre mennesker privat og på job. Herunder også en eventuel ny partner i fremtiden.

Har du tid?

I princippet har ingen tid til mere – alle har allerede kalenderen fyldt op med aftaler og livet med forpligtelser. Og det bliver ikke bedre af at vente. Så derfor kan du lige så godt gribe chancen nu, det er nemlig ikke sikkert at den kommer igen – og det er nu, du har behovet. Det kan have store og dyre konsekvenser at udskyde det der er vigtigt – eller lade stå til. Problemerne forsvinder ikke – de vokser og spreder sig, hvis de ikke bliver løst. Så tag fat nu.

Har du råd?

I princippet har ingen råd til mere – pengene er allerede lagt ind i et budget og øremærkede bestemte formål. Ferier, nye møbler, tilbygning, ny bil og nyeste udgave af smartphonen næste gang sådan en kommer. Kun meget bevidste mennesker har en budgetpost, der hedder ’Parterapi’ eller ‘Personlig udvikling’. Men spørgsmålet er om du har råd til at lade være? Hvilke konsekvenser har det at undlade at foretage denne investering, som du og I har så hårdt brug for?

Et parforholdsbrud er kostbart – både økonomisk og menneskeligt. Det kan alle der har været det igennem, skrive under på. Så måske er en ’ompostering’ i budgettet et klogt valg? Måske kan en rejse udsættes eller en ny smartphone godt vente lidt? Det er jo dit liv og dine valg – men du skal vide at det gælder for os alle, at vi allerede har kalenderen fyldt op med aftaler, og at vi allerede har øremærkede vores penge. Som regel skal noget vælges fra, før noget nyt kan ske. Og det kan ofte godt lade sig gøre.

Hvis det er vigtigt.

Hvis du vil.

Læs mere om fredag-eftermiddag-til-lørdag-eftermiddag kurset Parterapi uden Partner – En anden vej her

 

 

Close Menu