Familiebøvl ved juletid – ikke din skyld

Familiebøvl ved juletid – ikke din skyld

Julen nærmer sig og mange steder er det en blandet fornøjelse at ses med familien. Selvom – eller måske netop fordi – vi kalder det hjerternes fest, er det ofte ved juletid, at det er allersværest. Nogle løser det ved at tage væk på ferie, mens andre deltager med familien – og mærker følelserne rive i sig. At flygte ind i snaps og alkohol er en mulighed. At sidde på en pind og tage hjem så hurtigt, du kan finde på en undskyldning, er en anden. 

Det lyder selvfølgeligt også negativt, og for dig der ikke har det sådan, vil jeg sige tillykke! Nyd det. Men til alle jer der vitterligt har det sådan, vil jeg sige fat mod og trøst jer. Læg skylden og skammen fra dig. Vid at det med overvejende sandsynlighed faktisk overhovedet intet har med dig og de andre tilstedeværende familiemedlemmer at gøre. 
Det er slet ikke jeres skyld.  

Når du frustreres over din bror eller søster, handler det slet ikke om jer. Når du anstrenges over din mor har det intet med hverken hende eller dig at gøre. Når du bliver vred på din far – eller han på dig, stammer det et helt andet sted fra. I er nemlig alle sammen underlagt familiesystemets dynamikker og de problemer der udspiller sig imellem jer i dag, har rødder i generationerne før jer.  Det I ser som jeres indbyrdes problemer stammer i virkeligheden fra de vilkår, som blev skabt af længe før I blev født.  

Vid også du kan gøre noget ved. Med metoden familieopstillinger kan du  forbedre jeres vilkår og slutte fred. 

Så fat mod og trøst dig. Brug Julen til at få overblik over hvilke af dine nære relationer, du har negativ ladning på. Læg mærke til hvilke relationer du vrider og vender dig i – eller får lyst til at flygte fra. For sådan en vriden, venden og lyst til flugt er et tydeligt signal til, at der en familiedynamik, der har en stor fed krog i dig. Og at du vil have glæde af at få krogen sluppet.

Den anden er dit spejl. Krogen er i dig.

At gøre sit familiemæssige hjemmearbejde er guld værd. Det skaber fundament i livet. Det er helt unødvendigt at lade bøvlen fortsætte. Du heles og jeres relation lettes, når du får krogen identificeret og helet i en familieopstilling (systemisk konstellation). Det er noget af det mest kærlige du kan gøre for dig selv, dine børn og din familie.

Men det drejer sig ikke kun om relationerne – eller om at kunne holde en dejlig jul sammen fremover. Der er noget langt større på spil. I sidste ende drejer det sig om digdit selvværd og din styrke. Så længe familiedynamikkerne har deres overvældende tag i dig, er du nemlig ikke fri, og du har hverken adgang til dit gode dybe selvværd eller din sande styrke.  Jeg er derfor stor fortaler for, at du får taget dig af det. 

Det kan du gøre lige efter jul til januar. I en familieopstilling (systemisk konstellation) med mig som facilitator på kurset d 11-12 januar (fredag aften-lørdag). Vi  tager afsæt i din anstrengende relation, finder roden i slægten og heler krogen. På kurset bruger vi også og i mindre grad Enneagrammet. Kurset er for alle, der har fået nok og ønsker forandring. Ingen forhåndskundskaber – alle kan være med. Læs mere her

Close Menu