Stressramt på grund af et udfordrende menneske

Vidste du at en dårlig chef eller udfordrende bonusdatter kan udløse stress?

Når jeg spørger stressramte mennesker, hvad det var der var den udløsende faktor, handler det ofte om at et problematisk menneske har indflydelse på deres liv. Det handler om en udfordrende relation.

Måske er det en ny chef eller udfordrende vicedirektør på jobbet. Eller måske er det bonusdatteren, der ikke er til at holde ud, hjemme.

Om det er på jobbet eller privat er ligegyldigt – et problematisk menneske, der har en indflydelse på vores liv, er stressende. Meget stressende! Og tager vi os ikke af problemet, hober vi stress op. Det kan let ende med en sygemelding – og så er der lang vej tilbage.

Hvordan tager du dig da af det? Og løser det?
Jo, der er grundlæggende 2 måder, du kan tage dig af problemet.

Du kan løse det

  1. ‘derude’ (fx ved sige op eller gå fra kæresten), eller du kan
  2. løse det ‘derinde’ og altså forholde dig til den krog som relationen har fået fat i inde i dig.

Ofte vælger vi løsning 1 og forsøger at løse problemet derude. Simpelthen fordi det virker mest oplagt, og tydeligt at det er dér, problemet er. Men har du et godt job du i øvrigt er glad for (trods den nye chef eller vicedirektør), eller har du en kæreste, som du gerne vil beholde (trods af den udfordrende bonussøn eller datter), ja, så kan du løse problemet inde i dig. Det gør du ved at blive klogere på den krog udfordringen har i dig – og ved at hele det i dig, som krogen har fat i. Din bonus bliver så, at du samtidigt befrier dig selv fra at den samme type problem vender tilbage senere i dit liv. Når krogen er sluppet følger aben nemlig ikke længere med.

Vil du løse det?
Har du en udfordrende relation, som måske stresser dig? Og har du lyst til at blive klogere på hvilken krog den har i dig? Vil du gerne dig befri dig selv fra krogen? Og kan det kun gå for langsomt?

Så har jeg lavet nogle spændende forandringskurser, der undervejs bliver skræddersyet til dig og den udfordring du står i. På kurserne kan du kan arbejde med lige præcis den relation i dit liv, der skaber bøvl for dig. Læs mere om kurset  Få en bedre relation og slip fri af krogen her

Ikke noget ‘hovsa’
Stress sygemeldinger kommer naturligvis ikke som lyn fra en klar himmel – der har været mange signaler undervejs. Signaler som vi har overhørt og overset.
Så det handler om at være opmærksom og tage fat i problemet mens det er lille. Få det sat på plads, inden det tager magten. Så du igen bliver fri.

Stressfri.

Vi ses.